Μελομακάρονα, κουραμπιέδες ,μαμάδες και παιδιά

 

«ΦΟΝ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΟΜΗ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΗ»  του Κυριάκου Χαρίτου.

 

Για χρόνια και χρόνια κάθε Χριστούγεννα, Μελομακάρονα και Κουραμπιέδες τρώγανε τα μουστάκια τους στον πιο αστείο πόλεμο του κόσμου?

Μια μέρα όμως μια ξαφνική χιονοθύελλα τα άλλαξε όλα!

Ο Φον Κουραμπιές, ο κόμης Μελομακαρόνης, μια νηστική αρκούδα, ένας ξενύχτης σκίουρος, ένας τρυποκάρυδος, ο κηπουρός των ονείρων, κι άλλοι πολλοί χαρακτήρες σε μια αλλιώτικη χριστουγεννιάτικη περιπέτεια με διαδραστικά παιχνίδια γεμάτα χαρά, γέλιο και ανατροπές, με δυο μεζούρες γέλιο και δύο φλιτζάνια γλύκα!

Ένα σύγχρονο παραμύθι, με το μήνυμα των Χριστουγέννων για αγάπη, αλληλεγγύη και ειρήνη να περνά μέσα από το δύσκολο μονοπάτι της αυτογνωσίας

Τα παιδιά ξεκινούν τη δράση ρίχνοντας ζάρια με εικονογράφηση, προσπαθώντας να ανακαλύψουν από τις εικόνες τα στοιχεία του βιβλίου, τον τίτλο, τους ήρωες, τον συγγραφέα.

Τραγουδούν τα τραγούδια της νηστικής αρκούδας, του τρυποκάρυδου και όλων των ηρώων του παραμυθιού.

Μέσα από αινίγματα (οι γονείς και οι δάσκαλοι ήταν βοηθοί στα δύσκολα), φτιάχνουν δύο ομάδες, του Φον Κουραμπιέ και του Κόμη Μελομακαρόνη, ρίχνουν τα ζάρια, φωνάζοντας συνθήματα και σηκώνουν πλακέτες, για το ποιος θα συγκεντρώσει πρώτος τα υλικά που φτιάχνεται το κάθε γλυκό.

Και αφού οι δύο αιώνιοι εχθροί έχουν συμφιλιωθεί, πηγαίνουν να πάρουν τη θέση τους στη βιτρίνα του ζαχαροπλαστείου για να κάνουν για πρώτη φορά μονιασμένοι Χριστούγεννα.

Και εδώ τελειώνει το παραμύθι! Έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα!

ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ! ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!!!!!!!!

Εκεί τους περιμένει μια μεγάλη έκπληξη!!!!!!!!!!!   Ο Δον Μπακλαβάς είχε ανέβει στο πιο ψηλό ράφι και καυχιέται ότι είναι το Ωραιότερο!!!!! Καλύτερο!!!! Διασημότερο!!! Χριστουγεννιάτικο γλυκό.

πάλι τα ίδια???

Τα παιδιά( με βοηθούς τις μαμάδες) συνεχίζουν την ιστορία (σε ομάδες) ώστε να δώσουν λύση, προσπαθώντας να σκεφτούν τον Δον Μπακλαβά σε όλες τις περιπέτειες και τους ήρωες του βιβλίου?

Ευχαριστούμε πολύ την κ. Παγώνα Μαζιώτη που ανταποκρίθηκε στην πρόσκλησή μας και παρουσίασε με τον δικό της, εξαιρετικό τρόπο το παραμύθι.

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ