Οι μικροί συγγραφείς ΘΡΙΑΜΒΕΥΟΥΝ!!

IMG 6Μπορεί άραγε η επίσκεψη ενός συγγραφέα σ' ένα σχολείο να εξελιχτεί σε δημιουργική συγγραφή από την πλευρά των παιδιών ;

Παρακολουθώντας τις βιωματικές δράσεις, της συγγραφέως- εικονογράφου Λιάνας Δενεζάκη μέσα από μια θεατρική προσέγγιση, διαπιστώσαμε ότι αυτό είναι όχι μόνο εφικτό αλλά και απίστευτα διασκεδαστικό.

Χρησιμοποιώντας κάρτες δημιουργικής αφήγησης αλλά και την τεχνική των μαιευτικών ερωτήσεων ταξιδέψαμε με οδηγό την αστείρευτη φαντασία των μικρών μας μαθητών στην Ελληνική μυθολογία.

Επιλέγοντας τυχαία τον ήρωα , τον τόπο , το σκοπό , τον κακό , τον απομηχανή θεό και το τέλος είδαμε την δική μας ιστορία να γεννιέται και το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό.

Κάθε σκηνή του παραμυθιού μας ζωντάνεψε φτιάχνοντας αυτοσχεδίους διαλόγους ακολουθώντας τις πολύτιμες θεατρικές οδηγίες της κα Στέλλας Κυπριάδου.

Οι μικροί επίδοξοι συγγραφείς της Γ΄και της Δ τάξης ξεδίπλωσαν με απερίγραπτη άνεση το συγγραφικό και θεατρικό τους ταλέντο. Κατάφεραν να παράγουν το δικό τους μοναδικό παραμύθι μέσα από ένα ευχάριστο παιχνίδι περιγραφικού και αφηγηματικού λόγου.

Τα παιδία μας υπενθύμισαν με τη δική τους ιδιαίτερη αθωότητα ότι στη φαντασία δεν υπάρχουν λάθη, ούτε όρια μα ούτε και κανόνες .

Αντίστοιχα και με τον ίδιο περίτεχνο τρόπο οι μαθητές της Α? και Β? τάξης ακολούθησαν τα μονοπάτια της έμπνευσης και της δημιουργίας με οδηγό την εικονογράφο συγγραφέα Λιάνα Δενεζάκη και την θεατρολόγο Στέλλα Κυπριάδου. Δημιούργησαν , έγραψαν και εικονογράφησαν το δικό τους παραμύθι , το οποίο θα εκδοθεί και θα μείνει ως αναμνηστικό των πρώτων παιδικών τους χρόνων.

IMG 1IMG 6

IMG 8

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ