Χορωδιακές συναντήσεις,Θήβα 2015

Το διήμερο 16 και 17 Μαΐου 2015 πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό κέντρο της Θήβας το Χορωδιακό Φεστιβάλ με αφορμή το αφιέρωμα στα 90 χρόνια του Μίκη Θεοδωράκη.

Η χορωδία του 4ου Δημοτικού Σχολείου Θήβας αποτελούμενη από 61 μέλη πήρε μέρος το Σάββατο 16 Μαΐου 2015.

Με ιδιαίτερη επιτυχία ερμήνευσε 3 μοναδικά και δύσκολα τραγούδια απ’τον κύκλο τραγουδιών του Μίκη Θεοδωράκη ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ τα οποία ήταν τα εξής:

1) Ανοίγω το στόμα μου

Εκπληκτική ερμηνεία τόσο της χορωδίας όσο και των 4 παιδιών που τραγούδησαν με την γλυκύτατη φωνή τους soloστίχους του τραγουδιού.

2) Με το λύχνο του άστρου

Χρήσιμη η βοήθεια των παιδιών που συνόδευσαν ρυθμικά το τραγούδι τόσο με τα 2 μεταλλόφωνα όσο και με το 1 ταμπουρίνο και τα 2 ντέφια. Να αναφέρουμε ότι το συγκεκριμένο τραγούδι το ερμήνευσε η χορωδία acapella.

3) Tης αγάπης αίματα

Ηταν ένα απ’τα πιο συγκινητικά και αγαπημένα τραγούδια του κύκλου τραγουδιών απ’το ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ το οποίο η χορωδία έκλεισε την παρουσία της ερμηνεύοντας το.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι την χορωδία την πλαισίωναν παιδιά από όλες τις τάξεις του σχολείου μας ύστερα από επιλογή του μουσικού του σχολείου μας.

Συγχαρητήρια για άλλη μία φορά τόσο στα παιδιά της Χορωδίας όσο και στους συντελεστές που βοήθησαν για την όμορφη και ευχάριστη παρουσία σε αυτό το Χορωδιακό Φεστιβάλ που διοργανώθηκε από την Σχολική Σύμβουλο της Μουσικής κ. Αμαλία Ζαχαριάδη.

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ