Φωτίζω, ηλεκτρίζω, μαγνητίζω..... τα πειράματα αρχίζω!"

Το Μουσείο Πειραμάτων στην Αθήνα , είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν οι μαθητές της Ε΄και Στ΄ τάξης του σχολείου μας , τη Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015. Η επίσκεψη αυτή υλοποιήθηκε στα πλαίσια των εκπαιδευτικών επισκέψεων που πραγματοποιούν η Ε΄και Στ΄ τάξη, και αποτελούσε μέρος του εκπαιδευτικού προγράμματος Περιβαλλοντικής Αγωγής που έχουν αναλάβει οι εκπαιδευτικοί των εν λόγω τάξεων. 

    Οι μαθητές της Ε΄ τάξης παρακολούθησαν το πρόγραμμα "Ηλεκτρίζω, μαγνητίζω... τα πειράματα αρχίζω", που είχε σχέση με τον ηλεκτρισμό, τον μαγνητισμό, τη μεταξύ τους σχέση και τις εφαρμογές τους στην καθημερινή μας ζωή.

    Οι μαθητές της Στ΄ τάξης παρακολούθησαν το πρόγραμμα της Οπτικής, όπου ασχολήθηκαν με τις έννοιες του φωτός, της οπτικής, "έπαιξαν" με το φως και το σκοτάδι, ανέλυσαν και συνέθεσαν το φως και αναγνώρισαν τη χρήση και χρησιμότητα του φωτός και των λειτουργιών του στην ζωή μας.

    Ο ενθουσιασμός των μαθητών ήταν έκδηλος από την αρχή της διαδικασίας στο Μουσείο Πειραμάτων, αφού το πρώτο πράγμα που ακούστηκε από τα χείλη τους ήταν ότι " αυτό δε μοιάζει με μουσείο".  Όντως, όλα τα παιδιά πήραν μέρος στα πειράματα, γέλασαν, χάρηκαν, απόλαυσαν τις δραστηριότητες, κατέληξαν σε συμπεράσματα και τελικά ήρθαν πιο κοντά στον κόσμο της Φυσικής, της επιστήμης και των εφαρμογών τους στην καθημερινή μας ζωή.

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί : Αγγελική Βούλγαρη , Αθηνά Λιάκου, Αδαμαντία Μαυρόγιαννη, Ελένη Πέτρου

 

mazi

ΔΗΜΟΦΙΛΗ