Γιορτάζουμε την επέτειο της επανάστασης του 1821

IMG 0426 25H

 Αρχές 19ου αιώνα. Οι ιδέες του διαφωτισμού πλημμυρίζουν την Ευρώπη. Την ίδια ώρα οι Έλληνες ετοιμάζονται να κάνουν το μεγάλο βήμα. Να αποτινάξουν το ζυγό της μακραίωνης τουρκικής σκλαβιάς. Να ξεκινήσουν τον πιο σημαντικό αγώνα του έθνους. Έναν αγώνα που οδήγησε τελικά στην ελευθερία και την εθνική ανάταση.

   Αυτόν τον αγώνα τίμησαν την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017 οι μαθητές της Στ’ τάξης. Παρουσίασαν σε μία λιτή αλλά ουσιαστική εκδήλωση την προετοιμασία του Γένους για τον μεγάλο ξεσηκωμό, μέσα από την θεατρική παράσταση “ Το Μεγάλο χρέος”. Οι μαθητές μας μετέφεραν σ’ ένα χωριό της Πελοποννήσου, την ώρα της προετοιμασίας για την έναρξη του αγώνα.

   Η εκδήλωση εμπλουτίστηκε από τραγούδια της επανάστασης που απέδωσαν υπέροχα τα παιδιά της χορωδίας. Τέλος, η γεμάτη εθνική περηφάνια και ανάταση στιγμή της γιορτής ήταν ο χορός του Τσάμικου, που χόρεψαν οι ντυμένοι με την εθνική μας φουστανέλα μαθητές.

   Η συγκίνηση και η υπερηφάνεια ήταν διάχυτη καθ’ όλη τη διάρκεια της γιορτής , καθώς οι μαθητές μας θύμισαν με τον πιο απλό τρόπο ότι η ελευθερία είναι αγαθό αδιαπραγμάτευτο, ζωογόνο και άξιο κάθε αγώνα, προκειμένου να αποκτηθεί και να διασφαλιστεί.

                   Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί : Αγγελική Βούλγαρη , Σταυρούλα Παρασχή

                           Επιμέλεια κειμένου : Αγγελική ΒούλγαρηIMG 0422

IMG 0427

IMG 0433

IMG 0444

 

 

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ