:«Ξαναγνωρίζουμε τη Θήβα μέσα από το Αρχαιολογικό Mουσείο και τους Πολιτιστικούς φορείς»

     Στο πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης με τίτλο:«Ξαναγνωρίζουμε τη Θήβα μέσα από το Αρχαιολογικό Mουσείο και τους Πολιτιστικούς φορείς» που υλοποιήθηκε από τα τμήματα Γ΄1, Δ΄1, Δ΄2 και Ε΄2 πραγματοποιήθηκαν δράσεις με στόχο την ανάπτυξη δίαυλου επικοινωνίας μεταξύ σχολείου, γονέων και Αρ Μουσείου.

Ειδικότερα, οι μαθητές επισκέφθηκαν το μουσείο και παρακολούθησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «Ο κήπος με τα αγάλματα» στο οποίο συμμετείχαν ενεργά κατασκευάζοντας οι ίδιοι γρίφους για το κυνήγι θησαυρού που έπαιξαν στον αύλειο χώρο του μουσείου. Επιπρόσθετα, κατασκευάστηκαν επιτραπέζια παιχνίδια από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς με τη βοήθεια των γονέων, τα οποία δωρίστηκαν στο Αρχαιολογικό Μουσείο για να ενταχθούν στα εκπαιδευτικά του προγράμματα .Τέλος, δημιουργήθηκαν ξύλινες πινακίδες για τις αρχαιολογικές διαδρομές της Θήβας , οι οποίες τοποθετήθηκαν στην αυλή του σχολείου.

Με τις δράσεις αυτές επιτεύχθηκαν οι αρχικοί στόχοι του προγράμματος, καθώς οι γονείς ενεπλάκησαν με μεγάλη προθυμία και υπήρξε αγαστή συνεργασιά μεταξύ αυτών, του σχολείου και του μουσείου.

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί της Δράσης : Αλέξανδρος Σπανογεώργος (Γ΄1)

                                                             Αγγελική Βούλγαρη (Δ΄1)

                                                              Χριστίνα Τουρναβίτη (Δ΄2)

                                                              Καρατάσιου Βαρβάρα (Ε΄2)

14

IMG 5844

15

1

IMG 5841

6

8

IMG 5666

IMG 5846

IMG 5847

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ