Οι μικροί αναγνώστες κοινωνοί και πολλαπλασιαστές της γνώσης των βιβλίων!

   Φανταστείτε έναν κόσμο γεμάτο βιβλία!! Μα είναι δυνατόν;! Κι όμως οι μικροί μαθητές της Α’ και Β’ τάξης του σχολείου μας τα κατάφεραν…

   Στα πλαίσια του σχεδίου δράσης με τίτλο: «Οι μικροί αναγνώστες κοινωνοί και πολλαπλασιαστές της γνώσης των βιβλίων!» τα παιδιά ταξίδεψαν, δημιούργησαν και ψυχαγωγήθηκαν μέσα από τις δραστηριότητες που το απαρτίζουν.

   Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, οι μαθητές επισκέφτηκαν τη δανειστική βιβλιοθήκη της πόλης μας όπου διάβασαν, παρουσίασαν διάφορα βιβλία και κατασκεύασαν κολλάζ με ζωγραφιές εμπνευσμένες από τις ιστορίες αυτές.

   Μια άλλη δραστηριότητα που υλοποιήθηκε ήταν η «βαλίτσα που ταξιδεύει». Μέσω αυτής, οι μαθητές του σχολείου μας επισκέφτηκαν το 4ο Νηπιαγωγείο Θήβας ( η Α΄ Τάξη) και το Δημοτικό Σχολείο Υπάτου ( η Β΄ Τάξη) όπου δάνεισαν βιβλία, παρουσίασαν κάποια από αυτά και δημιούργησαν ένα βιβλίο με «παγωμένες εικόνες» και ένα επιδαπέδιο παιχνίδι αντίστοιχα.

   Τέλος, οι μαθητές πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Δημαρχείο της πόλης μας, όπου συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο προκειμένου να ζητήσουν άδεια για την κατασκευή Ανταποδοτικής Βιβλιοθήκης στην πλατεία της γειτονιάς μας. Παρέδωσαν στον Δήμαρχο χειρόγραφη επιστολή και του διατύπωσαν ερωτήσεις ως μια μορφή συνέντευξης.

   Το σχέδιο δράσης μας ολοκληρώθηκε με την εγκατάσταση σε κεντρικό σημείο της τοπικής πλατείας της Ανταποδοτικής Βιβλιοθήκης, όπου συμμετείχαν οι γονείς και τα μέλη της τοπικής κοινότητας. Για τον σκοπό αυτό χρησιμοποιήθηκαν προσκλήσεις, αφίσες και ενημερωτικά φυλλάδια.

   Μέσω όλων αυτών των δράσεων, επετεύχθησαν οι κύριοι στόχοι του προγράμματος που αφορούσαν τα άτυπα περιβάλλοντα μάθησης, τη διάχυση της γνώσης μέσω αυτών και την εμπλοκή των γονέων και φορέων της ευρύτερης τοπικής κοινότητας.

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Αικατερίνη Κατσιφή

                                          Μαρία Σαχινίδου

                                          Μαρία Αργυρούλη

                                          Ισμήνη Γαλανού

                                         Μαρία Σβίγγου

 

IMG 5406

IMG 5404

IMG 5388

IMG 5417

IMG 5422

IMG 5407

IMG 5403

IMG 5412

ΔΗΜΟΦΙΛΗ