ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ERASMUS ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟ 4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΗΒΑΣ!!!

Συμμετοχή της Διευθύντριας Δέσποινας Νίκα του 4ου Δημοτικού Σχολείου Θήβας    στο  πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS+, με τίτλο Erasmus accreditation in school education στη Ferrol της Ισπανίας από 12/05/2024 έως και 18/05/2024.

Στο πλαίσιο της Διαπίστευσης της ΔΔΕ Βοιωτίας σε συνεργασία με την ΔΠΕ Βοιωτίας, είκοσι απεσταλμένοι εκπαιδευτικοί διαφόρων ειδικοτήτων γνωρίσαμε και μοιραστήκαμε μία εξαιρετική εμπειρία.!

Γνωρίσαμε το ισπανικό εκπαιδευτικό σύστημα, πήραμε μέρος σε βιωματικά εργαστήρια με θέμα την αφήγηση μέσα από τις εικόνες ,την δημιουργία εικονογραφήσεων με ύφασμα και κλωστή και εργαστήριο κολάζ υφασμάτων. Γνωρίσαμε παραδοσιακή τους μουσική και τεχνικές εκμάθησης παραδοσιακών κέλτικων χορών.

Επισκεφτήκαμε το «TEATRO JOFRE” , είδαμε στην πράξη σε σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης , πρακτικές διδασκαλίας θεάτρου.

Γνωρίσαμε τις υλικοτεχνικές τους υποδομές στα εργαστήρια STEMκαι γυρίσαμε με καινούριες ιδέες που θα βοηθήσουν τους μαθητές μας!!!

Εντυπωσιακή ήταν η επίσκεψη μας στην ακτογραμμή του Ατλαντικού Ωκεανού και η πολιτιστική μας επίσκεψη στο Santiago de Compostela , πρωτεύουσα της Γαλικίας , τόπος προσκυνήματος από τους μεσαιωνικούς χρόνους και μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESKO!!!!

5

2

FERROL

7

FERROL 8

 

 

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ