«Ήρα , η σκυλίτσα του σχολείου μας!!»

Στα πλαίσια του φετινού σχεδίου δράσης και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Αδέσποτα,στις 4 Απριλίου,οι μαθητές της Α΄ και Β΄ Τάξης, μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους, παρουσίασαν στην κεντρική πλατεία της πόλης μας ένα επιδαπέδιο παιχνίδι, το οποίο είχαν υλοποιήσει το προηγούμενο διάστημα στο σχολείο με τη βοήθεια του εκπαιδευτικού των Εικαστικών, κ. Γ. Το συγκεκριμένο επιδαπέδιο παιχνίδι, τύπου Φιδάκι, με ήρωες τα αδέσποτα ζωάκια, αποσκοπούσε στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση τόσο των μικρών μαθητών, όσο και των υπόλοιπων παρευρισκόμενων. Η δράση των μαθητών ολοκληρώθηκε με λίγα λόγια από τον αντιδήμαρχο Θήβας κ. Κ. και τον πρόεδρο του Φιλοζωικού Συλλόγου Θήβας κ. Σ.

   Τη δράση αυτή ακολούθησε η επίσκεψη της συγγραφέως και εικονογράφου κ. Δ. στον χώρο του σχολείου μας, όπου οι μικροί μαθητές είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τη συγγραφή παιδικών βιβλίων και να δημιουργήσουν στη συνέχεια το δικό τους παραμύθι. Με εφαλτήριο τις παραμυθο-κάρτες, ολοκλήρωσαν στην τάξη τη συγγραφή και την εικονογράφηση του παραμυθιού με τις δικές τους μοναδικές δημιουργίες, με ΉΡωες - ποιους άλλους φυσικά! - την σκυλίτσα μας Ήρα, τον γατούλη Βελουδένιο και την παρέα του – όλοι, πρώην αδέσποτα ζωάκια!! Τέλος, το παραμύθι αυτό με τίτλο «Η Ήρα και ο Βελουδένιος» ηχογραφήθηκε από τον εκπαιδευτικό της Πληροφορικής κ. Χ. με τις φωνές μαθητών της Α΄ και Β΄ Τάξης.

     Επίσης, αξίζει να αναφερθεί πως στην πρώτη σελίδα του βιβλίου υπάρχει κωδικός QR, ο οποίος παραπέμπει στο βίντεο «Καθημερινοί ΉΡ- ωες», δημιουργία μαθητών της προπερσινής Δ΄ Τάξης, που βραβεύτηκε στον 13ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους "Cinema… διάβασες;". Έτσι, λοιπόν, σύνθημα όλων μας των μαθητών:

Μην κλείνεις τα μάτια στα αδεσποτάκια!!

Αγκάλιασέ τα, μπορείς!!

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Κατσιφή Αικατερίνη,Σαχινίδου Μαρία,Αργυρούλη Μαρία,Γεωργακίδου  Άρτεμις, Μπλάζεβη Παρασκευή , Τουρναβίτη Χριστίνα

 

IMG E9372

 

 

IMG E9373

HRA 5

IMG 7853

 

 

                               

                                

     

ΔΗΜΟΦΙΛΗ