Φυσική Αγωγή :Η ώρα της χαράς!!!

Σκοπός του μαθήματος Φυσ.Αγωγής είναι να μεταδώσει στα παιδιά  την αντίληψη για ένα δια βίου υγιή, κινητικά ενεργό τρόπο ζωής.Το πρόγραμμα Φ.Α έχει ως αφετηρία τα μαθησιακά αποτελέσματα δηλ. όσα χρειάζεται να γνωρίζει,να κατανοεί και να μπορεί να εφαρμόσει το παιδί μετά την ολοκλήρωση κάθε μαθησιακής διαδικασίας. Επίσης βασίζεται στη γενική αρχή του μη αποκλεισμού και του δικαιώματος όλων των παιδιών στη μάθηση (κινητική, γνωστική, ηθική -συναισθηματική, κοινωνική). Με βάση τους προαναφερθέντες στόχους, εξελίχθηκε το μάθημα Φ.Α για το σχ.έτος2023-24. Μέσω των μαθημάτων στο σχολείο αλλά και μέσω εξωσχολικών δράσεων τα παιδιά έγιναν  " μέτοχοι" μιας γόνιμης και ευχάριστης εκπαιδευτικής διαδικασίας.

- Συμμετείχαν όλοι στην Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού που έλαβε μέρος στην αυλή του σχολείου με τη συμμετοχή και τοπικών αθλητικών φορέων. 
-Οι μαθητές Ε και ΣΤ συμμετείχαν στο πρόγραμμα "Επίσκεψη και άθληση στο Παναθηναϊκό Καλλιμάρμαρο στάδιο. 
-Συμμετείχαν στις γιορτές Καλαθοσφαίρισης που διοργάνωσε η ΠΕ του νομού. 
-Συμμετείχαν στο σχολικό τουρνουά ποδοσφαίρου που διοργάνωσε η ΠΕ του νομού.
- Συμμετείχαν στο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών Δημοτικών  Σχολείων Θήβας. 
-Ολοκλήρωσαν την σχολική χρονιά με τη γιορτή λήξης, όπου όλες οι τάξεις, με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Φ.Α, παρουσίασαν ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα βασισμένο στην κίνηση, στη μουσική, στους παραδοσιακούς χορούς αλλά και στην προώθηση κοινωνικών μηνυμάτων για την αλληλεγγύη, την ειρήνη,την διαφορετικότητα, το περιβάλλον. Μια ακόμη όμορφη για τη Φυσική Αγωγή χρονιά, ολοκληρώθηκε επιτυχώς. Και του χρόνου!
Υπεύθυνη  εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής :
Αποστολίδου  Χρυσούλα. 
 ΜIMG 9367
IMG 9368
IMG 9369
IMG 9370
IMG 9371
IMG 9380
IMG 9381
IMG 9382

ΔΗΜΟΦΙΛΗ