Ιστορικό

Από την αναζήτηση στοιχείων φαίνεται ότι το σχολείο λειτουργεί από το 1924. Το αρχείο του όμως ξεκινά από το 1941-1942. Αρχικά λόγω έλλειψης κτιριακής υποδομής στεγαζόταν σε σπίτια. Λειτουργούσαν δύο σχολεία, ένα αρρένων και ένα θηλέων με μικρό αριθμό μαθητών και δασκάλων. Κάποια χρόνια αργότερα τα σχολεία ενώθηκαν σε ένα μεικτό που κτίστηκε από την κοινότητα της συνοικίας του Πυριού σε οικόπεδο της εκκλησίας του Αγ. Αθανασίου. Δημιουργήθηκαν δύο αίθουσες και καθώς ο αριθμός των παιδιών αυξήθηκε, έγιναν νέες διαρρυθμίσεις μέχρι που το μικρό 6/θέσιο σχολείο γκρεμίζεται και το 1976-1977 ήταν η σχολική χρονιά που υποδέχτηκε τα παιδιά σε ένα ολοκαίνουριο κτίριο.

Στο κτίριο αυτό εξακολουθούμε να στεγαζόμαστε μέχρι σήμερα με κάποιες βέβαια αλλαγές που έγιναν σ' αυτό το διάστημα. Ένα από τα μεγαλύτερα σχολεία της πόλης μας σε μαθητικό και εκπαιδευτικό δυναμικό.

Το 1995 λειτούργησαν στο σχολείο μας τα προγράμματα του ΠΕΚ Λαμίας. Το 1997 η εξομοίωση από το ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών. Επίσης ήταν από τα πρώτα σχολεία που από το 1998 και για τρία συνεχόμενα σχολικά έτη λειτούργησε πρόγραμμα πιλοτικής εφαρμογής της ενισχυτικής διδασκαλίας από το ΑΠΘ. Σήμερα ανήκει στα 800 σχολεία ΕΑΕΠ (Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα).

Το σχολείο μας διαθέτει πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο Φυσικών Επιστημών, εργαστήριο Πληροφορικής, ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες Εικαστικών και Αγγλικών αλλά και αίθουσα όπου πραγματοποιούνται οι σχολικές γιορτές και άλλες εκδηλώσεις. Εξέχουσα θέση στο σχολείο μας έχει η βιβλιοθήκη μας που λειτουργεί ως δανειστική με τη συνεργασία εκπαιδευτικών και μαθητών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ