Βιβλιοθήκη

Μπαίνοντας κανείς στο σχολείο μας το πρώτο πράγμα που συναντά είναι ο χώρος της βιβλιοθήκης μας. Ξύλινα ράφια γεμάτα βιβλία, μεγάλα τραπέζια οπού μικροί και μεγάλοι μαθητές μελετούν ή ασχολούνται με εργασίες και παιχνίδια, ζωηρά χρώματα και όμορφες κατασκευές αλλά και οι υπεύθυνοι μαθητές που έχουν αναλάβει την οργάνωση της βιβλιοθήκης δίνουν σε αυτό το χώρο ζωή και τον κάνουν μάλλον το πιο αγαπημένο στέκι για όλους μας μέσα στο σχολείο!

eik 1  eik 2 

  Ξεκινώντας τη σχολική χρονιά εκπαιδευτικοί και μαθητές βάλαμε στόχο να ενισχύσουμε και να οργανώσουμε τη βιβλιοθήκη του σχολείου μας. Κινούμενοι σε αυτή την κατεύθυνση οργανώσαμε μικρές βιβλιοθήκες σε κάθε τμήμα και ενισχύσαμε το θεσμό της φιλαναγνωσίας για όλες τις τάξεις με ομαδικές αναγνώσεις και παρουσιάσεις βιβλίων. Η ανταπόκριση των μαθητών στα πρώτα ερεθίσματα αλλά και η ανάγκη να ανανεώσουμε τη βιβλιοθήκη και να γεμίσουμε τα ράφια με καινούρια βιβλία μας κινητοποίησε λίγο πριν τα Χριστούγεννα ώστε να οργανώσουμε ένα παζάρι με χριστουγεννιάτικες κατασκευές τα έσοδα του οποίου διαθέσαμε στην αγορά βιβλίων.
Καινούριοι τίτλοι, σπουδαίοι συγγραφείς, ζωντανά χρώματα, όμορφες ιστορίες και η μυρωδιά των καινούριων βιβλίων μας έκανε όλους πολύ περήφανους. Όμως η δουλειά μόλις άρχιζε... τα καινούρια βιβλία έπρεπε να βρουν τη θέση τους ανάμεσα στα παλιά. Η βιβλιοθήκη μας ήταν ήδη οργανωμένη με το σύστημα Dewey και με τον ίδιο τρόπο έπρεπε να ταξινομηθούν και τα καινούρια βιβλία. Οι υπεύθυνοι μαθητές έδειξαν μεγάλη προθυμία και εργατικότητα και με τη βοήθεια των δασκάλων τους προετοίμασαν τα πάντα. Η βιβλιοθήκη ανοίγει τις πόρτες της και είμαστε σίγουροι ότι θα γίνει η αφετηρία για τα πιο όμορφα ταξίδια στη φαντασία και στη γνώση για τους μαθητές!!!!

 

 

                            

eik 3  eik 4   eik 5

ΔΗΜΟΦΙΛΗ