28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

28η Οκτωβρίου: Μια μεγάλη επέτειος, ένας σταθμός της Ιστορίας μας.

Η σχολική γιορτή

Γιορτάζουμε την εποποιία που έγραψαν πάνω στις κορφές της Πίνδου οι μαχητές του 40'. Είναι το ασύγκριτο, το μοναδικό ΟΧΙ, που δείχνει όλο το μεγαλείο και τη δύναμη του λαού μας, όλη την τόλμη και την υπερηφάνεια που κρύβει μέσα της η αθάνατη Ελληνική ψυχή. Ενόψει, λοιπόν, αυτής της εθνικής επετείου οι μαθητές της Δ΄ τάξης του σχολείου μας πραγματοποίησαν μια όμορφη σχολική γιορτή τη Δευτέρα 27 Οκτωβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Θήβας.

Κατά τη διάρκεια της γιορτής έγινε ιστορική αναδρομή στα γεγονότα της εποχής του ?40, παρουσίαση μικρών θεατρικών αποσπασμάτων καθώς και τραγουδιών από τη χορωδία, ενώ ταυτόχρονα υπήρχε και προβολή οπτικό-ακουστικού υλικού. Αξίζει να συγχαρούμε τους μικρούς μας μαθητές, οι οποίοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και κατάφεραν να μας βάλουν όλους στο πνεύμα εκείνης της εποχής.

Την επιμέλεια της γιορτής είχαν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου: Παπάς Νείλος (μουσικός), Τοπιντζή Παναγιώτα (θεατρολόγος),Γιαννιός Πανταζής και Λιάκου Αθηνά (δάσκαλοι).

 

IMG 5216

IMG 5211

IMG 5208

IMG 5203

IMG 5201

IMG 5206

ΔΗΜΟΦΙΛΗ