Οδηγίες για την εγγραφή των μαθητών στο ΠΣΔ

αρχείο λήψης πσδ

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι ξεκινά η οργάνωση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης σύμφωνα με οδηγίες του Υπουργείου .

Στο σύνδεσμο που ακολουθεί θα βρείτε αναλυτικές οδηγίες τις οποίες σας παρακαλούμε να ακολουθήσετε, ώστε να αποκτήσετε λογαριασμό στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.

Παρακαλούμε ανοίξτε τον παρακάτω σύνδεσμο

https://drive.google.com/open?id=1INDRPusPISXuSKvzvqjH-w-UgZXB5x_D

«ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ ΣΤΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ»

IMG 1794      

Η Σχολική Σύμβουλος της 3ης Περιφέρειας Δ.Ε. Βοιωτίας, κ. Άννα Ζουγανέλη, διοργάνωσε την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου, στο 4ο Δημοτικό Θήβας, εκπαιδευτική ημερίδα με θέμα «Αξιοποίηση του παραμυθιού στη διδακτική πράξη», για τους εκπαιδευτικούς των: 4ο & 5ο Δ.Σ. Θήβας, 1ο & 2ο Δ.Σ. Βαγίων, Δ.Σ. Δομβραίνας και Δ.Σ. Θεσπιών. Στην ημερίδα συμμετείχαν με βιωματικά εργαστήρια οι: Μαριβίτα Γραμματικάκη- μουσικός και συγγραφέας, Λιάνα Δενεζάκη, συγγραφέας και εικονογράφος, Άννη Θεοχάρη, θεατροπαιδαγωγός και συγγραφέας. Οι εκπαιδευτικοί των σχολείων παρακολούθησαν πρωτότυπες τεχνικές για την προσέγγιση του παραμυθιού μέσω της μουσικής από την κ. Γραμματικάκη αλλά και τεχνικές για τη δημιουργία, βήμα- βήμα, ευφάνταστων ιστοριών μέσα από παραμυθοκάρτες, από την κ. Δενεζάκη. Κι αφού δημιούργησαν ανά ομάδες τα κομμάτια της ιστορίας και τα ένωσαν, δημιούργησαν το δικό τους παραμύθι που δραματοποίησαν με τις πολύτιμες συμβουλές και οδηγίες της κ. Θεοχάρη. Επίσης, στην ημερίδα παρουσιάστηκαν τυπωμένα σε βιβλία, τα παραμύθια που είχαν συγγράψει και εικονογραφήσει οι μαθητές των Α και Β Τάξεων του Σχολείου, σε πρόσφατη συνεργασία με την κ. Δενεζάκη. Έτσι, όλοι οι εκπαιδευτικοί, είχαν την ευκαιρία να πιάσουν στα χέρια τους την ολοκληρωμένη προσπάθεια των παιδιών και να εμπνευστούν για ανάλογες δημιουργίες. Μουσική, τραγούδια, εικόνες, σκέψεις, χαμόγελα και πολλή φαντασία κατέκλυσαν τη συνάντηση κι οι εκπαιδευτικοί έφυγαν γεμάτοι εφόδια που θα χρησιμοποιήσουν στην Τάξη, ώστε να κάνουν τη μάθηση- παιχνίδι!

IMG 1790

IMG 1800

IMG 1844

IMG 1852

IMG 1869

IMG 1870

IMG 1873

Τα Παιδία…Βρέχει!!!

   Πώς μπορούμε χρησιμοποιώντας το πιο απλό μετεωρολογικό όργανο που υπάρχει, τα μάτια μας… να καταλάβουμε πού το πάει ο καιρός; Ο καιρός και τα καιρικά φαινόμενα είναι στη ζωή όλων μας, ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας, επαγγελματικής ιδιότητας. Ασυναίσθητα όλοι αναρωτιόμαστε τι καιρό θα κάνει σήμερα, τις επόμενες ημέρες, τους μήνες που ακολουθούν. Όμως πώς ακριβώς δημιουργούνται και εξελίσσονται τα μετεωρολογικά φαινόμενα;

     Απαντήσεις σε όλα αυτά τα ερωτήματα, έδωσε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, το οποίο υποδέχτηκαν στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Θήβας την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου, οι Μικροί Μετεωρολόγοι των Δ’ και ΣΤ’ τάξεων, σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα όχι μόνο επιμορφωτικό αλλά και διασκεδαστικό, μέσα από πειράματα και κατασκευές!

     Οι μαθητές γνώρισαν από κοντά τα μετεωρολογικά όργανα ενώ εκτελώντας διαδραστικά πειράματα, ήρθαν σε άμεση επαφή με την τόσο σπουδαία για τη ζωή του ανθρώπου, επιστήμη της Μετεωρολογίας. Οι εκπλήξεις όμως δεν σταμάτησαν εδώ, αφού τελειώνοντας το πρόγραμμα, όλα τα παιδιά πήραν μαζί τους το δικό τους ανεμόμετρο, φτιαγμένο με απλά υλικά και μία αφίσα με τα είδη των νεφών. Και για να επισφραγίσουν τη γνωριμία τους με τον καιρό, φούσκωσαν ένα μετεωρολογικό μπαλόνι κι έστειλαν το μήνυμα της γνώσης και της αγάπης για τα καιρικά φαινόμενα, έως τα όρια της ατμόσφαιρας, αφήνοντάς το ελεύθερο στον ουρανό να συλλέγει πληροφορίες για τη θερμοκρασία και τους ανέμους!!!

Επιμέλεια κειμένου: : Γιαννάτσικου Γιώτα

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Γιαννάτσικου Γιώτα

                                       Σπανογεώργος Αλέξανδρος

                                       Δρίτσα Χρυσή

                                       Χαϊτίδου Πηνελόπη

 

IMG 20180202 104631

IMG 20180202 104457

IMG 20180202 114519

IMG 20180202 114819 4CS

IMG 20180202 115039

IMG 20180202 123010

IMG 20180202 125154

IMG 20180202 125218

ΔΗΜΟΦΙΛΗ