Ο Μικρός Πρίγκιπας

 

IMG 20170307 102843

Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ

του Αντουάν ντε Σαιντ- Εξυπερύ

«Οι μεγάλοι ήταν κάποτε παιδιά …αλλά μόνο ελάχιστοι το θυμούνται!»

Tην Τετάρτη , 7 Μαρτίου 2017, οι μαθητές των τάξεων Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄ του σχολείου μας, επισκέφτηκαν το θέατρο Κ. Βασιλάκου και παρακολούθησαν την εξαιρετική θεατρική διασκευή του έργου << Ο Μικρός Πρίγκιπας >> του Αντουάν ντε Σεντ Εξυπερύ, σε σκηνοθεσία Μαριάννας Τόλη.

   Μαθητές και εκπαιδευτικοί φύγαμε με τις καλύτερες εντυπώσεις. Η παράσταση ήταν προσεγμένη στο σύνολό της, οι ηθοποιοί πολυτάλαντοι και τα σκηνικά υπέροχα!

   Όλοι οι συντελεστές <<εποίησαν ήθος>> και μας μετέδωσαν μηνύματα που τρέφουν την ψυχή. Το πνευματικό όφελος που αποκομίσαμε είναι τεράστιο, αφού όλο το έργο διαπνεόταν από την θετική ενέργεια που μόνο η αγάπη δίνει! Ήταν ένα μήνυμα αγάπης προς τον εαυτό μας, ο οποίος αναγεννιέται με την αυτοβελτίωση , αγάπης προς τον συνάνθρωπό μας, αγάπης προς το φυσικό μας περιβάλλον, αγάπης προς την μεγάλη οικογένειά μας, την ανθρωπότητα στο σύνολό της!

                                                                                             Κείμενο:  Xρύσα ΔρίτσαIMG 20170307 102651

IMG 20170307 105216

Πάμε Θέατρο!!!!!!

“ O μαγικός Αυλός

IMG 0153

Η παρακολούθηση μιας θεατρικής παράστασης αποτέλεσε την αφορμή για να πραγματοποιήσουμε μια εκδρομή στην Αθήνα την Τρίτη στις 7 Μαρτίου. Παρακολουθήσαμε την καινούργια παράσταση της Κάρμεν Ρουγγέρη με τίτλο   "Ο Μαγικός Αυλός'' του Μότσαρτ. Πρόκειται για τη γνωστή Γερμανική όπερα, διασκευασμένη για παιδιά. Παρακολουθήσαμε τις περιπέτειες του Πρίγκιπα Ταμίνο και της πριγκίπισσας Παμίνας, γελάσαμε με τα αστεία του Παπαγκένο , θαυμάσαμε τη σύγκρουση του θεού Ήλιου και της θεάς Σελήνης και στο τέλος ικανοποιηθήκαμε με τον θρίαμβο του καλού και της αγάπης. Η υπόθεση ήταν κατανοητή σαν παραμύθι. Τα σκηνικά λειτουργικά, τα κοστούμια πολύχρωμα κομψότατα και εντυπωσιακά. Το καλύτερο απ΄ όλα βέβαια ήταν η μουσική. Οι υπέροχοι στίχοι και η ερμηνεία των τραγουδιών από τους εξαιρετικούς ηθοποιούς ,μας καθήλωσε! Άλλη μια φορά μικροί και μεγάλοι απολαύσαμε κάθε λεπτό της μοναδικής παράστασης!

                                                     Κείμενο : Αθηνά Λιάκου

 

IMG 0152

IMG 0140

7 Φεβρουαρίου , Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου

7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, ΗΜΕΡΑ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

      Το διαδίκτυο, τα κινητά τηλέφωνα και τα άλλα ηλεκτρονικά μέσα επικοινωνίας, παρέχουν στα παιδιά και στους νέους επίπεδα πρόσβασης σε πληροφόρηση, πολιτισμό, επικοινωνία και ψυχαγωγία, που ήταν αδύνατο ακόμη και να φανταστούμε πριν 20 χρόνια. Όμως, μαζί με τα πολλά και τα εξαιρετικά τους οφέλη, υπάρχουν και κίνδυνοι. Ζούμε στην πιο επικοινωνιακή εποχή και κατά παράδοξο τρόπο η διαδικτυακή, τηλεοπτική επικοινωνία είναι πιο ρηχή από ποτέ. Σίγουρα το διαδίκτυο μας είναι απαραίτητο και μ 'ένα απλό κλικ ένας άλλος μοναδικός κόσμος απλώνεται μπροστά μας...

Πόσο όμως έτοιμοι είμαστε να τον ανακαλύψουμε;

Έχουμε πάντα υπόψη μας το κίνδυνο που ελλοχεύει μια απλή διαδικτυακή βόλτα στο Διαδίκτυο ;

Είμαστε σε θέση ως γονείς να προστατεύσουμε τα παιδιά μας από κινδύνους που κρύβει ένα παιχνίδι τους στον υπολογιστή ;

Γνωρίζοντας ότι αυτά τα ερωτήματα συχνά μας απασχολούν και με αφορμή την Παγκόσμια μέρα ασφαλούς διαδικτύου, την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου στις 5 :30 το απόγευμα διοργανώθηκε μια εκδήλωση ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού για την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου. Οι μαθητές της Στ΄ τάξης, με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών, έφτιαξαν ερωτηματολόγια και συγκέντρωσαν τα αποτελέσματα σε ποσοστά. Γονείς και μαθητές απάντησαν ανώνυμα .Την παρουσίαση των αποτελεσμάτων έκαναν οι μικροί μαθητές. Έπειτα έδωσαν τη σκυτάλη στον κ. Κανελλόπουλο Δημήτρη εκπαιδευτικό στο μάθημα της Πληροφορικής του Σχολείου μας και τον κ. Τριάντη Λουκά, Μαθηματικό – Προγραμματιστή , που μας ενημέρωσαν ως γνώστες για τους κινδύνους, μαθαίνοντας μας τεχνικές προστασίας . Δεν θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε και τα τρία μοναδικά βίντεο που ολοκλήρωσαν με προσωπικές μαρτυρίες το θέμα. Στόχος μας είναι η ενημέρωση , η πρόληψη και η καλλιέργεια κριτικής σκέψη ώστε να αξιοποιούμε δημιουργικά τις δυνατότητες του Διαδικτύου.

                               Υπεύθυνοι εκπ/κοί: Αγγελική Βούλγαρη , ΣΤ1

                                                          Σταυρούλα Παρασχή, ΣΤ2

                                                          Δημήτρης Κανελλόπουλος , Τ.Π.Ε.

                                                          Επιμέλεια κειμένου: Αθηνά Λιάκου

img 20170207 180427

img 20170207 180549

img 20170207 190355

IMG 20170207 190154

img 20170208 083730

img 20170208 083742

img 20170208 083837

img 20170208 083844

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ