Η σχολική γιορτη του καλοκαιριού

img 20160613 200541

Ένα παραμύθι θα σας πω που μοιάζει διαφορετικό

θα ναι διδακτικό μα και συγκινητικό

μην όμως λυπηθείς

έτοιμος να σαι να αποδεχτείς

ότι διαφορετικό μπροστά σου βρεις!

Σαν ένα μοναδικό παραμύθι η καλοκαιρινή μας γιορτή φέτος ταξίδεψε κοινό , γονείς , μαθητές και εκπαιδευτικούς σε κόσμους διαφορετικούς.

Σε κόσμους που πονούν όταν τους αγγίξεις αλλά αγαλλιάζουν την ψυχή σου όταν τους νιώσεις. Οι ήρωες μας μοναδικοί μας έμαθαν πως είναι να αποδέχεσαι..ν’ αγαπάς… να μαθαίνεις .. Να μπαίνεις στη θέση ενός μοναδικού και τόσο διαφορετικού ,μέσα στην απλότητα του, ατόμου.

Ο Αυτισμός η Νοητική υστέρηση, η έλλειψη όρασης , η διαφορετική εξωτερική εμφάνιση , η ξεχωριστή προσωπικότητα μας έκαναν ανέκαθεν να αγαπάμε αυτό που είμαστε.

Οι μικροί μας μαθητές έχοντας ως όπλο τους την ενσυναίσθηση, μας έδωσαν ένα μάθημα ζωής για τη διαφορετικότητα παρέα μ’ ένα βιβλίο.

Η συγκίνηση δεν έλλειπε σ ‘ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης και κορυφώθηκε με τον αποχαιρετισμό της ΣΤ’ τάξης.

Να ευχηθούμε ολόψυχα καλή ξεκούραση και καλό καλοκαίρι σ’ όλους σας, έχοντας ως γνώμονα στην καρδιά μας την βοήθεια, την αποδοχή , την κατανόηση κάθε διαφορετικού άλλωστε δεν μ άρεσε ποτέ ένα κόσμος γεμάτος με πανομοιότυπους ανθρώπους !

img 20160613 202625

"Έλα στην αυλή μας!" μια ειδική έκδοση

 

Διαβάστε ηλεκτρονικά την ειδική έκδοση του σχολείου μας όπου περιλαμβάνονται οι δράσεις της συμμετοχής μας στο πρόγραμμα "Μαθαίνουμε παρέα " του Ιδρύματος Λάτση

 

 

Ένα διαφορετικό πάρτι!!!

Στις βιωματικές ομαδοσυνεργατικές δραστηριότητες , οι τέχνες , το θεατρικό παιχνίδι, τα εικαστικά , η μουσική δίνουν τη δυνατότητα να γνωρίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας και του άλλους. Συμμετέχοντας με τις αισθήσεις, το σώμα ,το συναίσθημα τα άτομα μπορούν να εκφραστούν πληρέστερα κιινητοποιώντας το κρυμμένο , τις περισσότερες φορές, δημιουργικό δυναμικό τους.

Στο εργαστήρι Μυθοπλασίας και Εικονογράφησης με τη Λίανα Δενεζάκη οι μαθητές της Δευτέρας και της Τρίτης τάξης έφτιαξαν μια ιστορία που μιλά για την διαφορέτικότητα και την αποδοχή του άλλου.ena diaforetiko party

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ