7 Φεβρουαρίου , Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου

7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, ΗΜΕΡΑ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

      Το διαδίκτυο, τα κινητά τηλέφωνα και τα άλλα ηλεκτρονικά μέσα επικοινωνίας, παρέχουν στα παιδιά και στους νέους επίπεδα πρόσβασης σε πληροφόρηση, πολιτισμό, επικοινωνία και ψυχαγωγία, που ήταν αδύνατο ακόμη και να φανταστούμε πριν 20 χρόνια. Όμως, μαζί με τα πολλά και τα εξαιρετικά τους οφέλη, υπάρχουν και κίνδυνοι. Ζούμε στην πιο επικοινωνιακή εποχή και κατά παράδοξο τρόπο η διαδικτυακή, τηλεοπτική επικοινωνία είναι πιο ρηχή από ποτέ. Σίγουρα το διαδίκτυο μας είναι απαραίτητο και μ 'ένα απλό κλικ ένας άλλος μοναδικός κόσμος απλώνεται μπροστά μας...

Πόσο όμως έτοιμοι είμαστε να τον ανακαλύψουμε;

Έχουμε πάντα υπόψη μας το κίνδυνο που ελλοχεύει μια απλή διαδικτυακή βόλτα στο Διαδίκτυο ;

Είμαστε σε θέση ως γονείς να προστατεύσουμε τα παιδιά μας από κινδύνους που κρύβει ένα παιχνίδι τους στον υπολογιστή ;

Γνωρίζοντας ότι αυτά τα ερωτήματα συχνά μας απασχολούν και με αφορμή την Παγκόσμια μέρα ασφαλούς διαδικτύου, την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου στις 5 :30 το απόγευμα διοργανώθηκε μια εκδήλωση ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού για την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου. Οι μαθητές της Στ΄ τάξης, με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών, έφτιαξαν ερωτηματολόγια και συγκέντρωσαν τα αποτελέσματα σε ποσοστά. Γονείς και μαθητές απάντησαν ανώνυμα .Την παρουσίαση των αποτελεσμάτων έκαναν οι μικροί μαθητές. Έπειτα έδωσαν τη σκυτάλη στον κ. Κανελλόπουλο Δημήτρη εκπαιδευτικό στο μάθημα της Πληροφορικής του Σχολείου μας και τον κ. Τριάντη Λουκά, Μαθηματικό – Προγραμματιστή , που μας ενημέρωσαν ως γνώστες για τους κινδύνους, μαθαίνοντας μας τεχνικές προστασίας . Δεν θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε και τα τρία μοναδικά βίντεο που ολοκλήρωσαν με προσωπικές μαρτυρίες το θέμα. Στόχος μας είναι η ενημέρωση , η πρόληψη και η καλλιέργεια κριτικής σκέψη ώστε να αξιοποιούμε δημιουργικά τις δυνατότητες του Διαδικτύου.

                               Υπεύθυνοι εκπ/κοί: Αγγελική Βούλγαρη , ΣΤ1

                                                          Σταυρούλα Παρασχή, ΣΤ2

                                                          Δημήτρης Κανελλόπουλος , Τ.Π.Ε.

                                                          Επιμέλεια κειμένου: Αθηνά Λιάκου

img 20170207 180427

img 20170207 180549

img 20170207 190355

IMG 20170207 190154

img 20170208 083730

img 20170208 083742

img 20170208 083837

img 20170208 083844

 

Η σχολική γιορτη του καλοκαιριού

img 20160613 200541

Ένα παραμύθι θα σας πω που μοιάζει διαφορετικό

θα ναι διδακτικό μα και συγκινητικό

μην όμως λυπηθείς

έτοιμος να σαι να αποδεχτείς

ότι διαφορετικό μπροστά σου βρεις!

Σαν ένα μοναδικό παραμύθι η καλοκαιρινή μας γιορτή φέτος ταξίδεψε κοινό , γονείς , μαθητές και εκπαιδευτικούς σε κόσμους διαφορετικούς.

Σε κόσμους που πονούν όταν τους αγγίξεις αλλά αγαλλιάζουν την ψυχή σου όταν τους νιώσεις. Οι ήρωες μας μοναδικοί μας έμαθαν πως είναι να αποδέχεσαι..ν’ αγαπάς… να μαθαίνεις .. Να μπαίνεις στη θέση ενός μοναδικού και τόσο διαφορετικού ,μέσα στην απλότητα του, ατόμου.

Ο Αυτισμός η Νοητική υστέρηση, η έλλειψη όρασης , η διαφορετική εξωτερική εμφάνιση , η ξεχωριστή προσωπικότητα μας έκαναν ανέκαθεν να αγαπάμε αυτό που είμαστε.

Οι μικροί μας μαθητές έχοντας ως όπλο τους την ενσυναίσθηση, μας έδωσαν ένα μάθημα ζωής για τη διαφορετικότητα παρέα μ’ ένα βιβλίο.

Η συγκίνηση δεν έλλειπε σ ‘ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης και κορυφώθηκε με τον αποχαιρετισμό της ΣΤ’ τάξης.

Να ευχηθούμε ολόψυχα καλή ξεκούραση και καλό καλοκαίρι σ’ όλους σας, έχοντας ως γνώμονα στην καρδιά μας την βοήθεια, την αποδοχή , την κατανόηση κάθε διαφορετικού άλλωστε δεν μ άρεσε ποτέ ένα κόσμος γεμάτος με πανομοιότυπους ανθρώπους !

img 20160613 202625

"Έλα στην αυλή μας!" μια ειδική έκδοση

 

Διαβάστε ηλεκτρονικά την ειδική έκδοση του σχολείου μας όπου περιλαμβάνονται οι δράσεις της συμμετοχής μας στο πρόγραμμα "Μαθαίνουμε παρέα " του Ιδρύματος Λάτση

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ