"ΨΩΜΙ- ΠΑΙΔΕΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ"

pol1

Ξημερώματα 17ης Νοεμβρίου 1973 ...μια ημερομηνία που χάραξε τις σελίδες της νεότερης ελληνικής ιστορίας και τυπώθηκε στις συνειδήσεις πολλών από μας ως σύμβολο αντίστασης σε κάθε μορφή καταπίεσης και τυραννίας. Φέτος συμπληρώνονται 42 χρόνια από τη νύχτα εκείνη που επιβεβαιώνει πόση δύναμη έχει ένας λαός και πόσο μπορεί να αλλάξει την πραγματικότητα που βιώνει όταν αληθινά το θέλει.

Την Τρίτη, 17 Νοεμβρίου το σχολείο μας τίμησε την επέτειο του Πολυτεχνείου με μια λιτή αλλά γεμάτη συναίσθημα εκδήλωση. Τη διοργάνωση ανέλαβαν τα παιδία της Ε τάξης. Παρουσίασαν ένα θεατρικό με τίτλο ''Το Καφενείο η Ελλάς''. Δόθηκε έμφαση στον αφηγηματικό λόγο αλλά και στην εκτέλεση και την ερμηνεία τραγουδιών.

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Αγγελική Βούλγαρη, Αθηνά Λιάκου, Γλυκερία Στάγια, Κωνσταντίνος Μακρόπουλος, Ιωάννης Γκότσης

pol6

pol2

pol4

 

 

"Ο Ζαχαροζυμωμένος" μια ύπεροχη παράσταση για παιδιά και γονείς

zax11

Την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου2015 οι μαθητές της Β΄και της Γ΄τάξης του σχολείου μας είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν μια πρωτοποριακή αφήγηση παραμυθιού μέσα από ιδιαίτερες θεατρικές τεχνικές με τη χρήση πρωτότυπων κούκλων.

« Ο Ζαχαροζυμωμένος» της Αθηνάς Μπίνιου είναι ένα λαϊκό παραμύθι που αναφέρει στοιχεία της κοινωνικής ζωής των παρελθόντων χρόνων και την επίδρασή τους στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων.

Οι μαθητές μετά το τέλος της παράστασης έφτιαξαν τους δικούς τους Ζαχαροζυμωμένους μαζί με τις μαμάδες τους.

Το «άνοιγμα» του σχολείου προς την οικογένεια αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την επίτευξη των εκπαιδευτικών στόχων και συντελεί στην ολόπλευρη ανάπτυξη των

παιδιών.

zax2

zax7

 

 

 

 

 

 

 

3η Χορευτική συνάντηση παραδοσιακών χορών Δημοτικών Σχολείων Θήβας

Με χαρά και ενθουσιασμό το σχολείο μας συμμετείχε και φέτος στο 3ο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών για Δημοτικά σχολεία, που έγινε στο 6ο Δ.Σ Θήβας την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015.

Η χορευτική μας ομάδα με 25 μαθητές παρουσίασε χορούς από την Κωνσταντινούπολη και συγκεκριμένα συρτό, καρσιλαμά, χασάπικο.

Υπεύθυνη  εκπαιδευτικός η  Γυμνάστρια κ. Χρυσούλα Αποστολίδου.

Συγχαρητήρια σε όλους και του χρόνου!

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ