Ευαισθητοποίηση στην Περιβαλλοντική Εκπαιδευση

παρουσιαση  Μοσχοποδι Στo πλαίσιο δράσεων για την καλύτερη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση, των εκπαιδευτικών σε θέματα της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και σε συνέχεια της Περιβαλλοντικής Εβδομάδας, οι Δ/νσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Βοιωτίας σε συνεργασία με το ΚΠΕ Άμφισσας και την WWF Ελλάς, συνδιοργάνωσαν βιωματικές επιμορφωτικές ημερίδες στην Θήβα και στην Λιβαδειά.

Στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στη Θήβα, την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου, το σχολείο μας παρουσίασε το πρόγραμμα της Δ' τάξης (2013-14), "Δενδροφύτευση στο δάσος Μοσχοποδίου".

Οι υπέυθυνοι εκπαιδευτικοί του προγράμματος Αλέξανδρος Σπανογεώργος και Κατσιφή Αικατερίνη, παρουσίασαν τους στόχους και τις δράσεις του προγράμματος.

Δείτε εδώ την παρουσίαση.

Σχ. έτος 2014-2015


 


 

«Σπίτι με κήπον» ήταν ένα από τα υπέροχα ποιήματα που αναλύσαμε στο μάθημα της Γλώσσας. Οι μαθητές του Γ1, αφού μελέτησαν την ιδιαιτερότητα της ποίησης του Καβάφη μέσα από τον ασύμβατο και λιτό της λόγο, άκουσαν απαγγελίες άλλων έργων του και συγκινήθηκαν με τη λυρική απόδοση του ποιήματος από το Δημήτρη Ζαϊμάκη (https://www.youtube.com/watch?v=B-PQLNdNI8c).Ύστερα, έδωσαν χρώμα και φωνή στο όνειρο του συγγραφέα απογειώνοντάς το, με τη συνοδεία μουσικής του Μάνου Χατζιδάκι.

Υπεύθυνη Εκπ/κος: Σουλιώτη Αγορίτσα

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ


Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος ανταλλαγής σπόρων «Whatisgrowingthere?»(e-twinning), οι μαθητές της Γ?   Τάξης παρουσιάζουν την Ελλάδα με το δικό τους τρόπο στα συνεργαζόμενα σχολεία τους στην Ισπανία και στέλνουν μηνύματα φιλίας.

Υπεύθυνοι εκπ/κοί : Μίχα Ελισάβετ, Σπανογεώργος Αλέξανδρος και Σουλιώτη Αγορίτσα

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ  ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ