Οι μικροί αναγνώστες κοινωνοί και πολλαπλασιαστές της γνώσης των βιβλίων!

   Φανταστείτε έναν κόσμο γεμάτο βιβλία!! Μα είναι δυνατόν;! Κι όμως οι μικροί μαθητές της Α’ και Β’ τάξης του σχολείου μας τα κατάφεραν…

   Στα πλαίσια του σχεδίου δράσης με τίτλο: «Οι μικροί αναγνώστες κοινωνοί και πολλαπλασιαστές της γνώσης των βιβλίων!» τα παιδιά ταξίδεψαν, δημιούργησαν και ψυχαγωγήθηκαν μέσα από τις δραστηριότητες που το απαρτίζουν.

   Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, οι μαθητές επισκέφτηκαν τη δανειστική βιβλιοθήκη της πόλης μας όπου διάβασαν, παρουσίασαν διάφορα βιβλία και κατασκεύασαν κολλάζ με ζωγραφιές εμπνευσμένες από τις ιστορίες αυτές.

   Μια άλλη δραστηριότητα που υλοποιήθηκε ήταν η «βαλίτσα που ταξιδεύει». Μέσω αυτής, οι μαθητές του σχολείου μας επισκέφτηκαν το 4ο Νηπιαγωγείο Θήβας ( η Α΄ Τάξη) και το Δημοτικό Σχολείο Υπάτου ( η Β΄ Τάξη) όπου δάνεισαν βιβλία, παρουσίασαν κάποια από αυτά και δημιούργησαν ένα βιβλίο με «παγωμένες εικόνες» και ένα επιδαπέδιο παιχνίδι αντίστοιχα.

   Τέλος, οι μαθητές πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Δημαρχείο της πόλης μας, όπου συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο προκειμένου να ζητήσουν άδεια για την κατασκευή Ανταποδοτικής Βιβλιοθήκης στην πλατεία της γειτονιάς μας. Παρέδωσαν στον Δήμαρχο χειρόγραφη επιστολή και του διατύπωσαν ερωτήσεις ως μια μορφή συνέντευξης.

   Το σχέδιο δράσης μας ολοκληρώθηκε με την εγκατάσταση σε κεντρικό σημείο της τοπικής πλατείας της Ανταποδοτικής Βιβλιοθήκης, όπου συμμετείχαν οι γονείς και τα μέλη της τοπικής κοινότητας. Για τον σκοπό αυτό χρησιμοποιήθηκαν προσκλήσεις, αφίσες και ενημερωτικά φυλλάδια.

   Μέσω όλων αυτών των δράσεων, επετεύχθησαν οι κύριοι στόχοι του προγράμματος που αφορούσαν τα άτυπα περιβάλλοντα μάθησης, τη διάχυση της γνώσης μέσω αυτών και την εμπλοκή των γονέων και φορέων της ευρύτερης τοπικής κοινότητας.

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Αικατερίνη Κατσιφή

                                          Μαρία Σαχινίδου

                                          Μαρία Αργυρούλη

                                          Ισμήνη Γαλανού

                                         Μαρία Σβίγγου

 

IMG 5406

IMG 5404

IMG 5388

IMG 5417

IMG 5422

IMG 5407

IMG 5403

IMG 5412

Αλλάζω ζωή ... Αγαπώ τα αθλήματα!!!

Αλλάζω ζωή... Αγαπώ τα αθλήματα, μια δράση με στόχο την ενδυνάμωση των σχέσεων σχολείου-οικογένειας-αθλητικών φορέων προκειμένου να δημιουργηθούν σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης και βελτίωση της μεταξύ τους επικοινωνίας.

Ευχαριστούμε τους προπονητές: Καπέλλιου Σωτηρία (στίβος – Ηρακλής Θήβας), Γερμανός Σωτήρης (καλαθοσφαίριση - Άρης Θήβας) και Μπούτσικο Δημήτρη (ποδόσφαιρο – Α.Ο.Θήβας) που μαζί με την ομάδα δράσης Κεσκερίδου Ελένη, Μπακομήτρου Χριστίνα, Μπαλιάμη Νίκο και Χαρίτο Δημήτρη, σε συνεργασία με τους γονείς και τα παιδιά, υλοποίησαν από κοινού τη δράση αυτή διάρκειας επτά εβδομάδων.


Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Νίκος Μπαλιάμης

                                          Δημήτρης Χαρίτος

                                         Χριστίνα Μπακομήτρου

                                         Ελένη Κεσκερίδου

 

IMG 4005

IMG 4001

IMG 4004

IMG 3990

IMG 3993

IMG 3997

 

                                                                                                                                                    

:«Ξαναγνωρίζουμε τη Θήβα μέσα από το Αρχαιολογικό Mουσείο και τους Πολιτιστικούς φορείς»

     Στο πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης με τίτλο:«Ξαναγνωρίζουμε τη Θήβα μέσα από το Αρχαιολογικό Mουσείο και τους Πολιτιστικούς φορείς» που υλοποιήθηκε από τα τμήματα Γ΄1, Δ΄1, Δ΄2 και Ε΄2 πραγματοποιήθηκαν δράσεις με στόχο την ανάπτυξη δίαυλου επικοινωνίας μεταξύ σχολείου, γονέων και Αρ Μουσείου.

Ειδικότερα, οι μαθητές επισκέφθηκαν το μουσείο και παρακολούθησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «Ο κήπος με τα αγάλματα» στο οποίο συμμετείχαν ενεργά κατασκευάζοντας οι ίδιοι γρίφους για το κυνήγι θησαυρού που έπαιξαν στον αύλειο χώρο του μουσείου. Επιπρόσθετα, κατασκευάστηκαν επιτραπέζια παιχνίδια από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς με τη βοήθεια των γονέων, τα οποία δωρίστηκαν στο Αρχαιολογικό Μουσείο για να ενταχθούν στα εκπαιδευτικά του προγράμματα .Τέλος, δημιουργήθηκαν ξύλινες πινακίδες για τις αρχαιολογικές διαδρομές της Θήβας , οι οποίες τοποθετήθηκαν στην αυλή του σχολείου.

Με τις δράσεις αυτές επιτεύχθηκαν οι αρχικοί στόχοι του προγράμματος, καθώς οι γονείς ενεπλάκησαν με μεγάλη προθυμία και υπήρξε αγαστή συνεργασιά μεταξύ αυτών, του σχολείου και του μουσείου.

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί της Δράσης : Αλέξανδρος Σπανογεώργος (Γ΄1)

                                                             Αγγελική Βούλγαρη (Δ΄1)

                                                              Χριστίνα Τουρναβίτη (Δ΄2)

                                                              Καρατάσιου Βαρβάρα (Ε΄2)

14

IMG 5844

15

1

IMG 5841

6

8

IMG 5666

IMG 5846

IMG 5847

 

Υποκατηγορίες

ΔΗΜΟΦΙΛΗ