Περπατώντας στα μονοπάτια του Ηρακλή

IMG 0201

«Περπατώντας στα μονοπάτια του Ηρακλή»

Το πρώτο μας βήμα…

(Συνεργασία Ειδικού Σχολείου Θήβας και 4ου Δημ. Σχολείου Θήβας)

   Γνωρίζοντας ότι τα παιδιά από πολύ μικρή ηλικία έχουν ανάγκη από πρότυπα και η τοπική ιστορία αποτελεί την ταυτότητα και τις ρίζες μας, επιλέξαμε τον Ηρακλή ως πρωταγωνιστή της ερευνάς μας τη φετινή χρονιά. Με χαρά μας μάθαμε ότι τον ίδιο θέμα επιλέχθηκε και από το ειδικό σχολείο. Μετά από συζήτηση με τους εκπαιδευτικούς του Ειδικού Σχολείου, συναποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να μοιραστούμε τη διαδρομή της γνώσης. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο " Περπατώντας στα μονοπάτια του Ηρακλή'' έχει ως κύριο άξονα μελέτης τη ζωή και τα κατορθώματα του Ηρώα της πόλης μας. Ως αφετηρία αυτής της συνεργασίας, πραγματοποιήσαμε μια επίσκεψη στο Ειδικό Σχολείο την Πέμπτη 9 Μάρτιου 2017. Γράψαμε μικρά στιχάκια που με παιγνιώδη τρόπο αφηγούνται τους άθλους του Ηρακλή και ετοιμάσαμε ζωγραφιές και κάρτες για να τα χαρίσουμε ως δώρο στα παιδάκια του Ειδικού Σχολείο. Τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί μας υποδέχτηκαν με χαρά και ενθουσιασμό. . Όταν αντικρίσαμε το ζεστό χαμόγελο τους αλλά και τους δασκάλους τους, που τους φρόντιζαν με τόση στοργή κι αγάπη, νιώσαμε τόσο οικεία και άνετα . Παρουσιάσαμε τη δουλειά μας και τους χαρίσαμε τα δώρα μας. Η χαρά τους δεν περιγράφεται! Μας κέρασαν χυμό και παίξαμε όλοι μαζί με τη βοήθεια της γυμνάστριας παιχνίδια γνωριμίας και εξοικείωσης .

   Η συνάντηση μας τελείωσε με ένα μικρό διάλογο ανάμεσα τους. Ανανεώσαμε το ραντεβού μας στην επόμενη δράση μας και χαμογελαστοί επιστρέψαμε στο σχολειό μας. Τα αποτελέσματα της ερευνάς μας και οι δημιουργίες μας θα παρουσιαστούν τον Ιούνιο στο φεστιβάλ της '' Σφίγγας'' συμβάλλοντας στην πολιτιστική παράδοση της πόλης μας.

 

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Σπανογεώργος Αλέξανδρος (Γ2) , Αθηνά Λιάκου(Γ1)

Κείμενο : Αθηνά Λιάκου

 

IMG 0214

Ο Μικρός Πρίγκιπας

 

IMG 20170307 102843

Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ

του Αντουάν ντε Σαιντ- Εξυπερύ

«Οι μεγάλοι ήταν κάποτε παιδιά …αλλά μόνο ελάχιστοι το θυμούνται!»

Tην Τετάρτη , 7 Μαρτίου 2017, οι μαθητές των τάξεων Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄ του σχολείου μας, επισκέφτηκαν το θέατρο Κ. Βασιλάκου και παρακολούθησαν την εξαιρετική θεατρική διασκευή του έργου << Ο Μικρός Πρίγκιπας >> του Αντουάν ντε Σεντ Εξυπερύ, σε σκηνοθεσία Μαριάννας Τόλη.

   Μαθητές και εκπαιδευτικοί φύγαμε με τις καλύτερες εντυπώσεις. Η παράσταση ήταν προσεγμένη στο σύνολό της, οι ηθοποιοί πολυτάλαντοι και τα σκηνικά υπέροχα!

   Όλοι οι συντελεστές <<εποίησαν ήθος>> και μας μετέδωσαν μηνύματα που τρέφουν την ψυχή. Το πνευματικό όφελος που αποκομίσαμε είναι τεράστιο, αφού όλο το έργο διαπνεόταν από την θετική ενέργεια που μόνο η αγάπη δίνει! Ήταν ένα μήνυμα αγάπης προς τον εαυτό μας, ο οποίος αναγεννιέται με την αυτοβελτίωση , αγάπης προς τον συνάνθρωπό μας, αγάπης προς το φυσικό μας περιβάλλον, αγάπης προς την μεγάλη οικογένειά μας, την ανθρωπότητα στο σύνολό της!

                                                                                             Κείμενο:  Xρύσα ΔρίτσαIMG 20170307 102651

IMG 20170307 105216

Πάμε Θέατρο!!!!!!

“ O μαγικός Αυλός

IMG 0153

Η παρακολούθηση μιας θεατρικής παράστασης αποτέλεσε την αφορμή για να πραγματοποιήσουμε μια εκδρομή στην Αθήνα την Τρίτη στις 7 Μαρτίου. Παρακολουθήσαμε την καινούργια παράσταση της Κάρμεν Ρουγγέρη με τίτλο   "Ο Μαγικός Αυλός'' του Μότσαρτ. Πρόκειται για τη γνωστή Γερμανική όπερα, διασκευασμένη για παιδιά. Παρακολουθήσαμε τις περιπέτειες του Πρίγκιπα Ταμίνο και της πριγκίπισσας Παμίνας, γελάσαμε με τα αστεία του Παπαγκένο , θαυμάσαμε τη σύγκρουση του θεού Ήλιου και της θεάς Σελήνης και στο τέλος ικανοποιηθήκαμε με τον θρίαμβο του καλού και της αγάπης. Η υπόθεση ήταν κατανοητή σαν παραμύθι. Τα σκηνικά λειτουργικά, τα κοστούμια πολύχρωμα κομψότατα και εντυπωσιακά. Το καλύτερο απ΄ όλα βέβαια ήταν η μουσική. Οι υπέροχοι στίχοι και η ερμηνεία των τραγουδιών από τους εξαιρετικούς ηθοποιούς ,μας καθήλωσε! Άλλη μια φορά μικροί και μεγάλοι απολαύσαμε κάθε λεπτό της μοναδικής παράστασης!

                                                     Κείμενο : Αθηνά Λιάκου

 

IMG 0152

IMG 0140

ΔΗΜΟΦΙΛΗ