Χορωδιακές συναντήσεις,Θήβα 2015

Το διήμερο 16 και 17 Μαΐου 2015 πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό κέντρο της Θήβας το Χορωδιακό Φεστιβάλ με αφορμή το αφιέρωμα στα 90 χρόνια του Μίκη Θεοδωράκη.

Η χορωδία του 4ου Δημοτικού Σχολείου Θήβας αποτελούμενη από 61 μέλη πήρε μέρος το Σάββατο 16 Μαΐου 2015.

Με ιδιαίτερη επιτυχία ερμήνευσε 3 μοναδικά και δύσκολα τραγούδια απ’τον κύκλο τραγουδιών του Μίκη Θεοδωράκη ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ τα οποία ήταν τα εξής:

1) Ανοίγω το στόμα μου

Εκπληκτική ερμηνεία τόσο της χορωδίας όσο και των 4 παιδιών που τραγούδησαν με την γλυκύτατη φωνή τους soloστίχους του τραγουδιού.

2) Με το λύχνο του άστρου

Χρήσιμη η βοήθεια των παιδιών που συνόδευσαν ρυθμικά το τραγούδι τόσο με τα 2 μεταλλόφωνα όσο και με το 1 ταμπουρίνο και τα 2 ντέφια. Να αναφέρουμε ότι το συγκεκριμένο τραγούδι το ερμήνευσε η χορωδία acapella.

3) Tης αγάπης αίματα

Ηταν ένα απ’τα πιο συγκινητικά και αγαπημένα τραγούδια του κύκλου τραγουδιών απ’το ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ το οποίο η χορωδία έκλεισε την παρουσία της ερμηνεύοντας το.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι την χορωδία την πλαισίωναν παιδιά από όλες τις τάξεις του σχολείου μας ύστερα από επιλογή του μουσικού του σχολείου μας.

Συγχαρητήρια για άλλη μία φορά τόσο στα παιδιά της Χορωδίας όσο και στους συντελεστές που βοήθησαν για την όμορφη και ευχάριστη παρουσία σε αυτό το Χορωδιακό Φεστιβάλ που διοργανώθηκε από την Σχολική Σύμβουλο της Μουσικής κ. Αμαλία Ζαχαριάδη.

 

 

Η Γ΄τάξη στο ΚΠΕ Υπάτης

«Το δασικό περιβάλλον της Οίτης- περπατώντας στο πεδίο»

Στις 7 Μαΐου του 2015, στα πλαίσια της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, οι μαθητές της Γ΄ τάξης είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν στο πρόγραμμα: «Το δασικό περιβάλλον της Οίτης»   που υλοποιεί το ΚΠΕ Υπάτης- Στυλίδας. Χωρισμένοι σε ομάδες, περιδιαβαίνοντας το ειδικά διαμορφωμένο μονοπάτι στην ελατοζώνη του βουνού, ξεκίνησαν τις έρευνες πεδίου. Μέσα από βιωματικές δράσεις, με τις οδηγίες των υπευθύνων προσπάθησαν να ανακαλύψουν τις σχέσεις αλληλεξάρτησης των βιοτικών και αβιοτικών παραγόντων του δασικού οικοσυστήματος. Ερεύνησαν τον τρόπο που αυτά συνεισφέρουν στην διατήρηση της ισορροπίας αλλά και στη δυναμική της οικολογικής διαδοχής. Μέσα από την μαγευτική αυτή διαδρομή ανακάλυψαν την πλούσια πανίδα και χλωρίδα του βουνού και έκαναν μαθήματα προσανατολισμού. Μία πολύ ευχάριστη έκπληξη ήταν η επίσκεψη στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Εθνικού Δρυμού της Οίτης με ποικιλία ορνιθόμορφων πουλιών, αλλά και άλλων ειδών του ζωικού και φυτικού βασιλείου της περιοχής. Η υπέροχη αυτή εκδρομή τελείωσε με το ιερό προσκύνημα στην Ιερά Μονή Αγάθωνος. Ευχαριστούμε θερμά τους υπεύθυνους του ΚΠΕ για την εξαιρετική τους φιλοξενία!

Υπεύθυνοι εκπ/κοι: Αλέξανδρος Σπανογεώργος, Αγορίτσα Σουλιώτη και Έλλη Μίχα.

Επίσκεψη στο Παναθηναϊκό Στάδιο

Με τις καλύτερες εντυπώσεις επέστρεψαν στο σχολείο τους οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης μετά την επίσκεψή τους στο Παναθηναϊκό Στάδιο σήμερα Τρίτη 28 Απριλίου 2015.

Τα παιδιά συμμετείχαν στο πρόγραμμα Kid's Athletics το οποίο τους έδωσε την δυνατότητα να περιηγηθούν και να ξεναγηθούν στο χώρο του Σταδίου και στο μουσείο του. Να δουν από κοντά τη συλλογή με τις δάδες λαμπαδηδρομίας απ όλες τις Ολυμπιάδες, να γνωρίσουν την ιστορία του, και να πάρουν μέρος σε αθλητικές δραστηριότητες συγκεκριμένα Καλαθοσφαίρισης και Πετοσφαίρισης με τη βοήθεια εξειδικευμένων Καθηγητών Φυσικής Αγωγής. Μετά το τέλος των δραστηριοτήτων τους δόθηκαν αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής καθώς και ενημερωτικό υλικό για τους Ολυμπιακούς αγώνες. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και συμμετείχαν με χαρά και ενθουσιασμό στο πρόγραμμα καθώς και στους διοργανωτές του προγράμματος για την άψογη εφαρμογή του.

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί : Χρυσ. Αποστολίδου, Αγγελ. Βούλγαρη, Ελένη Δήμου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ